Home » New Balance en Skechers aangeklaagd door Nike

New Balance en Skechers aangeklaagd door Nike

by admin


Flyknit is een aantal jaar geleden geïntroduceerd door Nike en is een echte gamechanger geworden in de mode- en sportwereld. Met de Flyknit schoenen heeft Nike een product op de markt gebracht wat ultralicht is om te dragen en ook nog eens enorme afval verspilling ontwijkt. Nike’s Flyknit schoenen worden gemaakt met hoogwaardige vezels in gebreide patronen, waardoor het bovenste deel van de sneakers als een sok past. Dit product bleek een gigant te worden in de markt en al snel werden er identieke producten geïntroduceerd door concurrenten.

Flyknit

In het verleden zijn er al meerdere rechtszaken geweest tegen skechers vanwege het kopiëren van de flyknit ontwerpen. New Balance zou al 3 keer gewaarschuwd zijn met de vraag om de verkoop van het product te stoppen, wat erg lijkt op de Flyknit producten van Nike. De producten waar het voornamelijk om ging waren de VaporMax, Air Max, Free en Flyknit-ontwerpen. Het is erg moeilijk om in de fashion wereld patent te krijgen op bepaalde productie, zo zegt een woordvoerder van New Balance dat Nike niet exclusieve rechten heeft tot deze specifieke brei technologie. Het lijkt er ook op dat New Balance niet zal toegeven in deze zaak.

Nike in de sport & fashion markt

Nike is al jaren een topspeler in de sport & fashion branche, de markt waar Nike zich in begeeft is erg competitief met elk jaar nieuwkomers die de koploper willen inhalen. Om je als merknaam te onderscheiden in deze markt zul je dus uniek moeten zijn, Nike was dit voor een lange tijd met hun Flyknit-ontwerpen. Het niet kunnen realiseren van exclusiviteit op productie onderwerpen kan problematisch zijn en dus ook een grote variabel in deze markt. Momenteel zal Nike nog steeds een van de grootste partijen zijn in de markt, de vraag momenteel die nog onbeantwoord blijft is; hoe lang zal het duren tot de competitie gelijkwaardig of eventueel betere producten levert?

You may also like

Leave a Comment